Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sveķu skolai - 50

Sveķu skolai - 50

Sveķu internātpamatskola 17.augustā atzīmēja skolas 50 gadu jubileju. Tērpusies svētku rotā, skola sagaidīja esošos un bijušos skolas darbiniekus, viesus. Pasākums tika veidots kā neliela ekskursija laiku lokos, sākot ar skolas ēkas celtniecību tālajā 1922.gadā. Ēkas projekta autors ir slavens tālaika arhitekts Pauls Kundziņš, kura paliekošākais devums mūsu valsts vēsturē ir Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izveidošana. Gadu gaitā Sveķu skola pārdzīvojusi daudz notikumu, pārvērtību, nosaukuma maiņas. 1963.gada 16.augustā Adulienas pamatskola tika reorganizēta par Adulienas palīgskolu-internātu. 2005./2006. mācību gadā skola atjaunoja tās vēsturisko nosaukumu - Sveķu skola.

Pasākuma goda viesi bija skolas pirmā direktora Kārļa Būmaņa bērni - Baiba Brigmane un Tālis Būmanis. Mūs sveica arī Gulbenes novada domes pārstāvji Arnis Šķēls un Sarmīte Krišāne, viesi no Latvijas Nacionālās Olimpiādes, kuras nacionālais direktors ir Sveķu skolas direktors Aigars Lasis, pārstāvji no Gulbīša, Jaungulbenes arodvidusskolas, Palsmanes, Gaujienas, Gaismas skolām. Apsveikumu un vēlējumus elektroniski atsūtīja Hamiltonas latviešu biedrība un draugi no Kanādas - Leju ģimene.

Ar klusuma brīdi tika godināti darbinieki, kuri ir jau aizsaulē, dāvana, ziedi un laba vēlējumi tika aizsūtīti iepriekšējam direktoram Imantam Rumpītim.

Svētki noritēja sirsnīgā, mīļā gaisotnē. Satikšanās, atmiņas, fotomirkļi, pastaiga pa skolu, iepazīšanās ar tās jauno veidolu, daudz pozitīvu un labu iespaidu. Bijušie darbinieki un viesi priecājās par skaisto, sakopto skolas ēku, estētisko apkārtni un iekštelpām. Skatoties uz mūsdienīgo, stalto skolas ēku, grūti noticēt, ka tā būvēta pirms vairāk nekā 90 gadiem. Svarīgākais ir tas, ka skola joprojām dzīvo - tajā skan bērnu balsis, rit spraigs darbs. Katram svētku dalībniekam dāvinātais skolas zvaniņš palīdzēs atcerēties skolu un jauko atmiņu mirkli.

Sveķu internātpamatskolas direktors Aigars Lasis ir gandarīts par paveikto un saka paldies visiem skolas darbiniekiem, kuri piedalījās šo svētku organizēšanā. Paldies apsveicējiem! Sveiciens visiem pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem, kuri strādājuši mūsu skolā! Lai stipra veselība, laime personīgajā dzīvē! Sveiciens visiem audzēkņiem, kuri mācījušies mūsu skolā! Lai izdodas atrast savu vietu dzīvē! Sveiciens visam kolektīvam un skolas audzēkņiem, uzsākot jauno mācību gadu! Spēku, izturību, veselību, radošumu, veiksmi darbā un labas sekmes mācībās!