Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lūdz domei 5000 latu

Inita Savicka

2013. gada 23. augusts 00:00

51
Lūdz domei 5000 latu

Šobrīd nepietiekamā finansējuma dēļ apdraudēta basketbola komandas “BJSS/Buki” līdzdalība Latvijas Basketbola 2.līgā.
Par to, vai piešķirt finansējumu biedrībai “Gulbenes buki” 5000 latu apmērā basketbola komandas “BJSS/Buki” dalībai Latvijas Basketbola 2.līgā, deputāti sprieda izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē.
Pirms tam jautājums skatīts arī sporta komisijā, un tajā tika nolemts, ka ir nepieciešams atbalstīt komandas startu 2013./2014. gadā LBL 2.sezonā un lūgt domei piešķirt šim mērķim 5000 latu.
Sporta komisijas vadītājs Ivars Kupčs “Dzirkstelei” stāsta, ka, lai varētu startēt, ir jāmaksā dalības maksa, katram spēlētājam ir jāpērk licence, jāatmaksā tiesneši mājas spēlēs, ir arī ceļa izdevumi,  jāatmaksā mājas sekretariāts, arī formas ir tādas, kādas tās ir un apavi ir vajadzīgi. “Savelkot visu to kopā, nauda ir vajadzīga, un 5000 latu ir pati minimālākā summa. Tad ir moments, vai nu startējam, vai velkam visam krustu pāri,” saka I.Kupčs un piebilst, ka šis finansējums nav paredzēts visai sezonai, bet gan līdz šī gada beigām.
“Sporta tradīcijas basketbolā ne Alūksnes, ne Balvu pusē nav tik spēcīgas. Ja no katra - gan no Alūksnes un Apes novada, gan arī no Balvu bijušā rajona - dabūtu pa diviem labiem, perspektīviem basketbolistiem, kuri trenējas pie mums, tad tas mums būtu tikai ieguvums,” domā I.Kupčs.
Komitejas sēdē Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājs Arnis Šķēls norādīja, ka šis atbalsts būtu nepieciešams, arī izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Sandra Daudziņa rosināja deputātus atbalstīt un balsojumā deputāti arī atbalstīja finansējuma piešķiršanu. Lēmuma projekts tiek virzīts tālāk izskatīšanai novada domes sēdē.