Dzirkstele.lv ARHĪVS

Izcils rezultāts valsts līmenī

Izcils rezultāts valsts līmenī

Nedēļas nogalē Gulbenē notika Latvijas Futbola federācijas finālsacensības futbolā “6:6” U-9 grupā. Piedalījās 16 valsts labākās komandas no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Jūrmalas, Olaines, Valmieras, Smiltenes, Rēzeknes, Daugavpils un Gulbenes.
Turnīra atklāšanā dalībniekus sveica Latvijas Futbola federācijas Attīstības daļas vadītājs Egons Brants. Priekšsacīkstes jaunie gulbenieši aizvadīja izcili. Pirmajā ar 2:1 uzvarēta SK “Liepājas Metalurgs” II komanda, tad ar 3:2 pārspēta Daugavpils BFC “Daugava”. Trešajā spēlē ar Rīgas FS “Metta” fiksēts neizšķirts 0:0. Līdz ar to pirmā vieta grupā un vieta pusfinālā. Tur gan nācās atzīt FK “Tukums” pārākumu (1:3), un izšķirošajā spēlē par finālu zaudējums arī JFC “Skonto” ar 0:2.

Tas ir izcils rezultāts valsts līmenī!
Spēlēs par piekto vietu FB “Gulbene 2005” jaunie futbolisti ar 2:1 pārspēja Rīgas “Šitika FS”, cīnījās neizšķirti 2:2 ar FK “Olaine” un kopvērtējumā ierindojās 5.vietā. Tas ir izcils rezultāts valsts līmenī! Kaut arī galvenais fināls bija aizsniedzams. Tas pierāda, ka mums aug laba futbolistu paaudze un darbs ir pareizā virzienā. Milzīgs atbalsts komandai bija no vecākiem. Daiņa Tašina vadītajā komandā spēlēja Dāgs Raģelis, Arnolds Šķenders, Rainers Ļisicins, Rihards Berkolds, Oskars Jaunbērziņš, Emīls Poļaks, Dāvis Vimba, Matīss Kablukovs, Ronalds Ščuckis, Tomass Rudzītis un Rinalds Aizups.
Pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja SK “Liepājas Metalurgs” I komanda – septiņas uzvaras, vārtu attiecība 4:3 (!). Otrajā vietā - FK “Tukums-2000/TSS”, trešajā - JFC “Skonto” futbolisti, ceturtajā vietā - FK “Ventspils OC” komanda.

Sagatavošanās periods bija ļoti īss
Visi treneri bija ļoti apmierināti ar turnīra organizāciju. Vairākas komandas izteica vēlēšanos nākamajā gadā šeit aizvadīt treniņu nometnes, bet Latvijas Futbola federācijas ir piedāvājums nākamvasar Gulbenē rīkot Latvijas čempionāta finālsacensības U-10 grupas komandām. Šīs sacensības tika piedāvātas negaidīti, tāpēc sagatavošanās periods bija ļoti īss. Naktsmītnes, ēdināšana, sacensību vieta, transports un citi svarīgi jautājumi bija jārisina ļoti īsā periodā. Tāpēc paldies visiem, kas palīdzēja un atbalstīja šo pasākumu: SIA “Dimdiņi”, SIA “Skrīveru saldumi”, SIA “Rankas sieri”, personīgi Ziedonim Lazdiņam, Kristīnei Fjodorovai, Ārim Cīrulim, Andrim Martuzānam, Līgai Babānei, Mārcim Rudzītim, Ģirtam Bokam, Ļiļai Mednei, Klavdijai Sircovai, Aivaram Blauvam, visiem apsargiem un tiesnešiem! Paldies par sapratni visiem, kuri atbalstīja bērnu novietošanu un ēdināšanu! Šis pasākums vēlreiz pierādīja, ka gulbenieši var augstā līmenī organizēt valsts līmeņa pasākumus.

Bērniem futbola spēlēšana jāizbauda
Latvijas Futbola federācijas Jaunatnes futbola komitejas priekšsēdētājs Ģirts Mihelsons pateicas gulbeniešiem, ka viņi atsaucās federācijas aicinājumam un īsā laikā spēja saorganizēt šo turnīru. „Es esmu samērā biežs viesis daudzos jaunatnes turnīros gan Latvijā, gan ārzemēs, un mani iespaidi par šo turnīru ir pozitīvi. Gulbenē ir bijis viens no koptākajiem zālāja laukumiem, un, ja bērni var spēlēt uz šāda laukuma un vēl lieliskos apstākļos, tad tas ir lieliski,” saka Ģ.Mihelsons. Viņš pozitīvi vērtē futbola attīstību Gulbenē un apkārtējā reģionā. „Es būtu ļoti priecīgs, ka šīs izsenās futbola tradīcijas Gulbenē turpinātu attīstīties.”
Runājot par bērnu futbola attīstību Latvijā, federācijas pārstāvis uzsver, ka bērniem no futbola spēlēšanas ir jāgūst bauda un šajā vecumā vēl ir jākoncentrējas uz pieredzes gūšanu, uz iemaņu attīstīšanu, nevis uz rezultātu. „Vecāki un treneri tiecas uz rezultātu, bet bērniem šis spiediens rada lieku uztraukumu. Nākamgad U-9 grupā mēs spēlēsim bez rezultātu tabulām. Treneri un klubi zinās bērnu spējas, bet viņiem kā primārais neizvirzīsies sacensības. Mēs nedaudz gribam paildzināt apmācību posmu. Protams, bērniem ir jāmāca arī uzvarēt un šajā vecumā viņi jau daudz ko saprot, bet galvenais ir koncentrēties uz to, ko viņi iemācās. Ja mēs radīsim vidi, kurā bērni nejutīsies vainīgi, ka ir ielaiduši vārtus, ka ir kļūdījušies, mēs panāksim, ka viņi kļūs drošāki savos darbos. Viņi būs iemācījušies un būs pārliecināti par savām darbībām savu vārtu priekšā, pretinieku laukuma pusē, nevis tikai spers bumbu prom tālāk no saviem vārtiem. Bērniem ir jāiemācās, ka par prasmēm liecina tas, ko es māku izdarīt ar bumbu, kādu es māku izdarīt piespēli, nevis komandas rezultāts.”