Dzirkstele.lv ARHĪVS

Tēvu dienas rīts Stāķos

Tēvu dienas rīts Stāķos

8. septembrī Ziediņu ģimenes saimniecības „Jaunāres”  makšķerēšanas un atpūtas vietā Stāķu pamatskolas skolēnu ģimenes pulcējās Tēvu dienas pasākumā.

Uzgavilējuši saulainajai dienai, lielie un mazie ļāvās aizrautīgajām svētku aktivitātēm. Tēti un dēli devās makšķerēt, mammas gatavoja īpašos Tēvu dienas salātus, vārīja svētku zupu.

Kamēr makšķerēšanas entuziasti gaidīja pirmo lomu, saimnieces zupas vārīšanos, Stāķu pamatskolas skolotājas, jaunie tiesneši un Stradu pagasta sporta un kultūras darba organizatores pasākuma dalībniekus iesaistīja daudzveidīgās nodarbēs. Precīzākie svēra ābolus, nenogurdināmie staigāja ar koka kājām, spēlēja dārza kriketu, radošākie krāsoja zivju zvīņas, jautrākie šūpojās, čaklākie gatavoja papīra ziedus.

Svētku noslēgumā pie zupas katla un našķu galda sporta organizatore Aina Rubene un tēvi, neatkarīgie eksperti apkopoja pasākumā paveikto. Saules pielietajā rītā padarīts un piedzīvots daudz. Uzsākta Tēvu dienas ēdienu recepšu grāmata ar salātiem „Vīru spēks”, „Ģimeņu saiets”, „Diētiskie”, varavīksnes krāsās iemirdzējusies lielā zivs – dārza dekors, katram tētim, brālim un dēlam sagatavota  dāvana – krāšņā puķe.

Neizpalika arī balvas. Dāvanas saņēma labākie sportiskajās aktivitātēs: dārza kriketā - Ziediņu, Eiklonu ģimenes, skrējienā ar koka kājām – Jānis Mazmačs, precīzākais futbola bumbas žonglētājs un ābolu svērējs  - Sandis Eglītis, lielāko lomu makšķernieki – Jāņa Garana vecmamma un Edijs Bistrovs. Lielākā balva un ieguvums katram bija kopā būšana ar ģimeni un pozitīvās emocijas.

Paldies Ziediņu ģimenei par atsaucību un sirsnīgo uzņemšanu savās mājās!