Dzirkstele.lv ARHĪVS

Skolas pagalmā izstāda 67 saulespuķes pat līdz 4 metru garumam

Skolas pagalmā izstāda 67 saulespuķes pat līdz 4 metru garumam

Jau vienpadsmito gadu no rīta uz skolu ceļo saulespuķes, lai visapkārt radītu gaišumu saulainas domas.

Vizuālās mākslas stundās radītie zīmējumi skolas vestibilā stāsta, kā saulīte iespīd pilsētas ielās.

Šogad sevišķi aktīvi bijuši skolēni, jo izstādē ir 67 saulespuķes pat līdz 4 m garumam. Visgarākā saulespuķe (4 m) ir Edžum Bleikšam, Aurēlijai Aizupietei (3,9 m), Irīnai Klesmanei (3,8m), Jurģim Raineram Patmalniekam (3,75 m), Undīnei un Malvīnei Meisītēm (3,7 m), Krišjānim un Hermanim Petručeņiem (3,7 un 3,4 m), Kristapam Carevam (3,6 m), Enrikem Harčenko (3,5 m), Andrianai Vasiļjevai (3,5 m), Raimondam Viducim (3,4 m) – līdz īsākajai saulespuķei, kura bija tikai 50 cm gara.

Pēc skolēnu aptaujas noskaidrojās, ka saulespuķes ir audzējuši gan skolēni, gan mammas, gan vecmāmiņas, gan ģimenes kopā. Apbalvošanas pasākumā pusdienlaikā piedalījās skolēni, skolotāji un vecāki, jo septembri visi gaidām ar nepacietību – ieraudzīt garāko, skaistāko saulespuķi.

Saulespuķes mērīja un reģistrēja 9.a klases meitenes, taču, lai pakāptos pie augstākās, bija nepieciešamas kāpnes. Izrādās, ka vidēji šogad ir garākās saulespuķes, jo ¾ ir garākas par 2 metriem. To nodrošināja siltie un mitrie laika apstākļi, kas lutināja cilvēkus un augus.

Skola priecājas par ģimeņu ieinteresētību un atsaucību, mudinot bērnus iesaistīties praktiskā darbā. Skaistā saulespuķu izstāde skolas pagalma bērzos sveiks arī nākamā gada jaunos pirmklasniekus, kas šodien kopā ar vecākiem viesojas mūsu skolā.

2.klases skolēni savu saulespuķi audzē skolas puķu dobē un uzsāka to pavasarī mazos podiņos klasē, tad tos nesa uz māju un turpināja savos dārzos.

Paldies ģimenēm par aktīvu darbošanos saulespuķu audzēšanā!