Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lai slavēta putra Gulbenes vidusskolā!

Lai slavēta putra Gulbenes vidusskolā!

„Lai būs putra, kāda putra, Putra būs vakarā..” (Latviešu tautasdziesma)

Nevajadzēja gaidīt ne vakaru, kad Putras dienas veselīgie un dzīvelīgie dalībnieki tika pie varen gardas putras.

Nu visu pēc kārtas. Ciemos pie Gulbenes vidusskolas sākumskolas skolēniem bija atnākusi (varbūt tas nav īstais vārds) profesora Grauda sieva un profesora palīgs gudrais Pūcēns. Jāsaka gan, ka tieši Pūcēns, liekot lietā visu savu diplomātijas mākslu, piedabūja Grauda kundzi vadīt šo pasākumu.

Šī no sākuma negribēja ne pa kam, bet Pūcēns ir tik gudrs, ka saprot- profesoriem jānodarbojas ar ļoti gudrām zinātnes lietām, bet viņu sievām lai tiek darbs ar sabiedrību.

Sadarbība izvērtās burvīgi skaista, skanoša, atraktīva, sportiska. Visi kopā iesākumā ievingrinājām visas ķermeņa daļas (palīdzēja 3.a klase un audzinātāja Aija), tādā veidā pamodinot visus cilvēciskos spēkus (gan miesas, gan prāta), lai varētu ķerties pie dižiem darbiem.
Un darbi bija diži. Uzzinājām gan par graudu vēsturi (2.b klase, audzinātāja Lienīte), gan varējām aci iemest slepenajās putru receptēs (1.b klase, audzinātāja Ligita), gan profesora Grauda sieva kļuva par īstenu Eiropas graudu, jo ar 4.klasi (audzinātāja Inese) mācījās angļu valodu, uzzinot par putras vārīšanas tradīcijām. Piepildījām savu sapni un pabijām televīzijas šovā (1.c klase, audzinātāja Laura). Kopā ar ežuku, vāverēnu, lācēnu ģimenēm (1.a klase, audzinātāja Zinta un palīgs Silvija) vārījām putru. Ar 2.a klasi (audzinātāja Elita) meklējām, kur tā lielā karote. Kad viss bija sariktēts - putra izvārīta, karotes atrastas -, tad nāca 3.b klase (audzinātāja Vija) ar varenu izgājienu, kur ij dziesmai vieta atradās (paldies vecmāmiņai Litai), ij dikti jau nu smaržojošam putras katlam.

Ēdāju netrūka. Kā nu ne - darbs godam padarīts (jāpačukst, ka bez visa iepriekš minētā pat kopdeja „Mēs, jautrie pavāri” tika iestudēta) un putra, gardum gardā, pati vai karotēs lēca. Jā, paties - putrā ir spēks un dzīvība! Ēdiet, kļūstiet veselīgi un dzīvelīgi!

Arī es tur biju - medus un ievārījums gar vaigiem tecējaun dzīvi saldāku darīja...