Dzirkstele.lv ARHĪVS

„Auseklītis” piedalās eTwinning Nacionālajā konferencē

„Auseklītis” piedalās eTwinning Nacionālajā konferencē

12. oktobrī mūsu PII „Auseklītis” 5 bērni un 9 skolotājas devās uz Rīgu, lai prezentētu savu starptautisko projektu „Health comes… eating” ( iesniedza skolotāja Jana Ļebedeva) un iepazīstinātu ar to eTwinning Nacionālās konferences dalībniekus.

Dalībai konferencē kompetenta žūrija bija izvirzījusi 6 labākos iepriekšējā gadā realizētos projektus. Šie projekti tiks prezentēti arī ikgadējā Latvijas Skolu i- tehnoloģiju ekspozīcijā „LatSTE” 31.oktobrī.

„Nacionālā eTwinning balva” ir Latvijas skolu sadarbības projektu konkurss, kurā katru gadu aicināti piedalīties eTwinning projektu īstenotāji. Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus eTwinning projektu realizācijā Latvijā, kā arī iepazīstināt sabiedrību ar eTwinning pieredzi un popularizēt eTwinning projekta ideju Latvijā. 

Konference notika Rīgas 2. Ģimnāzijā. Mēs  prezentējām savu projektu un bija iespēja redzēt, kā to dara citu projektu autori. Pasākumā valdīja sirsnīga gaisotne. Pēc pusdienām bērniem bija iespēja piedalīties izglītojošā ekskursijā LU Bioloģijas fakultātē. Tajā piedalījās arī vecāki, kuri brauca līdzi saviem bērniem. Laboratorijā visi kopā vērojām dažādus eksperimentus un arī paši aktīvi līdzdarbojāmies. Tajā pašā laikā skolotājas piedalījās radošajās darbnīcās un saņēma 6 stundu sertifikātu.

Noslēgumā atkal pulcējāmies ģimnāzijas zālē. Dzirdējām daudz atzinīgu vārdu par mūsu kolektīva veikumu. Bērni un skolotājas saņēma pārsteiguma balvas un eTwinning suvenīrus. Visas šīs dienas aktivitātes finansēja eTwinning organizācija. Projekta iesniedzējai  un autorei  skolotājai Janai Ļebedevai apbalvojumā - apmaksāta dalība eTwinning ikgadējā Starptautiskajā Konferencē 2014. gada pavasarī kādā no Eiropas valstīm. Projektā iesaistītie bērni brauks apmaksātā ekskursijā uz Zinātnes Centru AHHAA un Ledus Laikmetu Centru  Tartu, Igaunijā .

Šis projekts bija izaicinājums. Mēs šāda eTwinning projekta ietvaros piedalījāmies pirmo reizi un, protams, bijām satraukušies - kā veiksies. Tagad gandarījuma sajūta skolotājām, prieks un pozitīvas emocijas bērniem un viņu vecākiem, un jau top idejas jauniem projektiem.