Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mākslas skolā mācās arvien vairāk skolēnu

Inita Savicka

2013. gada 7. novembris 09:47

325
Mākslas skolā mācās arvien vairāk skolēnu

Gulbenes mākslas skolā šogad mācās 230 bērni, un tas ir vairāk nekā pagājušajā mācību gadā, kad skolā zinības apguva 213 skolēni. Par to deputātus novada domes izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē informēja mākslas skolas direktore Sandra Dikmane.


S.Dikmane stāsta par mākslas skolas audzēkņu turpmākajām gaitām. Ir zināms, ka septiņi mākslas skolas audzēkņi studē Latvijas Mākslas akadēmijā, četri izvēlējušies tālāk mācīties Valmieras Mākslas vidusskolā, pa trīs - Rīgas Amatniecības vidusskolā, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā un Tehniskajā universitātē, divi - Rēzeknes Mākslas vidusskolā, viens – J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā.


“Dati ir aptuveni un attiecas uz šo mācību gadu. Mums ir informācija, ka mūsu absolventi mācās reklāmas dizainu un arhitektūru arī ārzemēs – Anglijā un Dānijā, bet mums trūkst precīzu ziņu. Tāpat vairāki audzēkņi mācās Celtniecības koledžā, Kultūras akadēmijā, Latvijas Universitātē,” stāsta S.Dikmane.


Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē S.Dikmane informēja arī par skolas finansējumu šajā gadā, proti, valsts mērķdotācija ir aptuveni 37 000 latu, novada domes finansējums – aptuveni 35 000 latu, vecāku līdzfinansējums – 7000 latu.


Šogad notiks arī skolas akreditācija, kā arī ir ieplānota skolas 25 gadu jubilejas izstādes sagatavošana. Skolas nākotnes plānos ietilpst, piemēram, arī skolas materiāli tehniskās bāzes uzlabošana – portatīvo datoru un projektoru iegāde lauku klašu vajadzībām, kā arī e-klases ieviešana.