Dzirkstele.lv ARHĪVS

Mīļš kaķis meklē saimnieku

Diāna Odumiņa

2013. gada 7. novembris 11:36

1421
Mīļš kaķis meklē saimnieku

Šoruden kopš septembra Gulbenē, daudzdzīvokļu māju pagalmā aiz mūzikas skolas, gluži vai no zila gaisa uzradies neparasti mīļš, inteliģents, pieticīgs kaķis. Dzīvnieks ir pieaudzis. No viņa uzvedības jūtams, ka līdz šim nekad nav bijis bezpajumtnieks, ir uzaudzis pie cilvēkiem un viņam noteikti agrāk ir bijušas savas mājas. Vizuāli šis mincis izskatās pēc šķirnes kaķa. Visticamāk, viņš ir runcis un pilnīgi iespējams, ka ir arī sterilizēts.


Daži daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji šo kaķi regulāri baro, glauda, dzīvnieks viņiem savu pateicību izrāda ar pieķeršanos un mīļumu. Viņš savus labvēļus atpazīst un gaida. “Mincis nav izvēlīgs. Viņam nav vajadzīga nekāda speciālā barība. Ēd cilvēka ēdienu. Gluži kartupeļus ar mērci neēdīs, bet visu pārējo gan. Arī desas gabaliņus,” “Dzirkstelei” stāsta gulbeniete Judīte Cinglere. Viņa bilst, ka mīļuprāt minci būtu paņēmusi sev, taču mājās pašai jau ir savs runcis un tas izrāda pretenzijas, kad uz dzīvokli tika atnests jauns iemītnieks.


Ne visiem iedzīvotājiem patīkot, ka šis kaķis dzīvojas pagalmā. J.Cinglere vērsusies pēc padoma pie Gulbenes sabiedriskās kārtības sarga Mārtiņa Didrihsona-Linarda, kurš ieteicis meklēt dzīvniekam saimnieku ar “Dzirksteles” palīdzību. J.Cinglere ir norūpējusies par to, ka tuvojas ziema, kas, iespējams, var būt barga, un jaukais kaķis faktiski dzīvo uz ielas. “Viņam ir vajadzīgs cilvēks, mājas. Es lūdzu atsaukties šā kaķīša īsto saimnieku vai citu labu cilvēku, kurš vēlas mājās mīlīgu dzīvnieku. Būtiski gan ir tas, ka šis kaķis noteikti vēlēsies doties āra pastaigās. Viņš nav npo tiem kaķiem, kuri dzīvo tikai istabā. Ir komunikabls. Mūsu pagalmā viņš jau ir sapazinies ar visiem apkārtējiem kaķiem,” stāsta J.Cinglere. Interesēties par šo kaķi var, zvanot pa tālruni 26589161.