Dzirkstele.lv ARHĪVS

Futbols: gulbeniešiem nākas atzīt Rīgas komandas pārākumu

Arnis Martusevičs

2013. gada 17. novembris 22:27

447
Futbols: gulbeniešiem nākas atzīt Rīgas komandas pārākumu

 Futbola komanda FB Gulbene ar diviem zaudējumiem noslēgusi šo sezonu. Pārspēlēs par iekļūšanu Latvijas Virslīgas čempionātā nācās atzīt ambiciozās Rīgas komandas FS Metta/LU pārākumu – rezultāti 0:1 un 2:4.

Pirmajā spēlē mūsu komanda izvēlējās spēli no aizsardzības. Pretinieki vairāk kontrolēja bumbu un vairāk uzbruka. Tomēr viņu sitieni pa vārtiem bija neprtecīzi vai arī labi darbojās mūsu vārtsargs Marks Bogdanovs. Gulbeniešu uzbrukuma smailē aktīvi darbojās Jānis Lapss un Vits Rimkus. Otrajā puslaikā Jānim bija izcila iespēja, bet veiksmīgi nospēlēja pretinieku vārtsargs. Pirmās spēles rezultāts tika atklāts, Mettas futbolistiem G.Kalniņam un A.Pallo(abi bijušie valmierieši) klaji neievērojot godīgas spēles principu. Mūsu futbolists guva traumu un palika guļot, bet Kalniņš, nereaģējot uz aicinājumu izsist bumbu autā (kā to rekomendē Fair Play princips), piespēlēja Pallo.

Soda laukumā bija sadursme ar mūsu aizsargu un tiesnesis norādīja uz 11m atzīmi. Rezultāts kļuva 0:1.

Protams, šajā spēlē labāk izskatījās pretinieki, bet uzvarēt tādā veidā ir nožēlojami. Pēc spēles viņu galvenais treneris A.Riherts (viņš arī Latvijas valsts izlases trenera asistents!?) fiziski aizskāra mūsu futbolistu. Par šo rupjību LFF disciplinārā komitejā „piešķīra” viņam vienas spēles diskvalifikāciju un 100 latu soda naudā.

Mūsu futbolisti pirmo spēli aizvadīja šādā sastāvā: 22 M.Bogdanos, 3 K.Jeļkins, 18 I.Korabļovs, 15 D.Šiļuks, 8 A.Bespalovs(12 M.Vitkovskis88’), 9 R.Dzelzkalējs, 6 D.Telešs, 17 J.Lapss, 19 J.Kazura, 20 V.Rimkus, 13 J.Idionovs, 16 J.Keišs un 7 K.Stepanovs. Brīdināts R.Dzelzkalējs 71’.

    Pirms otrās spēles pilnībā izpaudās FS Metta/LU komandas vadības īstā seja. Mūsu futbolisti 40 min. netika laisti ģērbtuvēs, jo to atļaujot nolikums. Viņu diskavalificētais treneris uzvedās nepieklājīgi, varētu pat teikt rupji. Spēles laikā viņš atradās netālu no savas komandas rezervistiem un vadīja komandas darbību. Dīvaini, ka viņš omulīgi sēdēja kopā ar ... spēles inspektoru. Šādā atmosfērā mums atlika tikai pierādīt savu pārākumu laukumā.

Spēle sākās ar mettiešu uzbrukumiem, bet mūsu komanda atbildēja ar vairākiem asiem momentiem. Pēc mūsu aizsardzības kļūdas rīdzinieki atklāja rezultātu. Tomēr gulbenieši uzbruka sparīgi un puslaika vidū Vits Rimkus izlīdzināja rezultātu. Zīmīgi bija galvenā tiesneša vārdi pēc mūsu vārtu guvuma: Ko nu? Nepagāja septiņas minūtes un rezultāts kļuva 2:1 FB Gulbene labā. Vārtus ar precīzu tālsitienu guva Jevgēnijs Kazura. Vēl pēc septiņām minūtēm spēles tiesnesis izšķīra šā dueļa likteni, apšaubāmā situācijā parādot mūsu futbolistam sarkano kartiņu.

Jau otro reizi gada laikā šis tiesnesis sestdien tiesā telpu futbolu un svētdien lielo futbolu. Abas reizes ar FS Metta/LU. Spēka nepietiek, koncentrācija zūd un rezultātā apšaubāmi lēmumi.

Gulbenes komanda otrajā puslaikā cīnījās mazākumā. Izturības pietika 22 minūtēm. Pretinieki realizēja 11m soda sitienu un panāca 2:2.

Spēles izskaņā mūsu futbolistus nomocīja traumas un Metta guva vēl divus vārtus. Zīmīgi, ka trīs vārtus pretiniekiem guva G.Kalniņš.

Mūsu futbolisti otro spēli aizvadīja šādā sastāvā: 22 M.Bogdanos, 3 K.Jeļkins, 18 I.Korabļovs, 15 D.Šiļuks, 8 A.Bespalovs, 9 R.Dzelzkalējs, 6 D.Telešs(14 M.Kozlovskis 70’), 17 J.Lapss, 19 J.Kazura, 20 V.Rimkus, 13 J.Idionovs(12 M.Vitkovskis 76’) un 7 K.Stepanovs. Vārtus guva V.Rimkus 26’un J.Kazura 33’. Brīdināts D.Šiļuks 56’, noraidīts A.Bespalovs 41’.

Noslēgusies gara un smaga sezona. Paldies visiem futbolistiem, īpaši tiem, kuri izturēja visu sezonu. Sarežģīti apvienot darbu un regulārus treniņus. Vairāki futbolisti devās uz ārzemēm. Paldies visiem atbalstītājiem un mūsu aktīvajiem faniem. Pēc mēneša lemsim par komandas spēlēšanu pirmajā līgā nākamajā sezonā.